Obesitas bij kinderen: geen kinderachtig probleem

Op 16 april 2015 Leiden is Edgar van Mil is spreker over het boekje begeleiding over obesitas.

In een land als Nederland, waar 6 van de 10 mannen en 5 van de 10 vrouwen overgewicht hebben, is het niet gek om het over obesitas bij kinderen te hebben.
Van de jeugd van 2-21 jaar heeft 14% overgewicht, waarvan 2% ernstig overgewicht (obesitas).

Bron: Nationaal Kompas Volksgezondheid versie 4.17, juni 2014

Inhoud

In toenemende mate worden kinderartsen geconfronteerd met zware kinderen, waarbij er een aantal vragen rijst: wat moet ik ermee, wat kan ik ermee en wat zal ik ermee?
Welke kinderen hebben nu een monogenetische aandoening leidend tot ernstig overgewicht en als ze dat al hebben, wat dan? Welke kinderen zijn vanaf welke leeftijd at risk om type 2 diabetes te ontwikkelen en welke kinderen moeten gescreend worden op een dyslipidemie.
En, misschien nog wel veel belangrijker: bestaan er effectieve programma’s die overgewicht helpen voorkomen of, als er al overgewicht is, dit helpen verminderen?
Op al deze vragen krijgt u vandaag antwoorden van een select panel specialisten op deze gebieden.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor kinderartsen en kinderartsen in opleiding.

 

Bekijk de inhoud, doelgroep, cursuscommissie en sprekers in het programma (PDF). We hopen u allen te ontmoeten op donderdag 16 april 2015.

 

Het Leids Universitair Medisch Centrum verzorgt met Boerhaave Nascholing ruim 200, veelal geaccrediteerde, postacademische activiteiten per jaar. De nascholing richt zich op verschillende doelgroepen: huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, overige medisch specialisten, (medisch) wetenschappelijk onderzoekers, artsen in opleiding tot specialist (AIOS) en promovendi.
Ook organiseert het LUMC nascholing voor verpleegkundigen en medisch ondersteunende beroepen. Kenmerkend voor onze nascholing is dat nieuwe wetenschappelijke inzichten worden gecombineerd met casuïstiek, interactieve onderwijsmethoden en nieuwe media (e-learning, stemkastjes).