NVK bestaat 125 jaar!

Donderdag 15 juni  2017 bestaat de NVK 125 jaar. Tijdens het congres op 14, 15 en 16 juni 2017 wordt er uitgebreid aandacht besteed aan dit bijzondere jubileum.

Het jubileum loopt als een rode draad door het programma. We kijken terug naar de mijlpalen in het verleden en kijken vooruit naar de ontwikkelingen die ons te wachten staan.
Als onderdeel van het congres verzorgt Edgar van Mil het symposium “Cardiovasculair risico bij kinderen met obesitas in de praktijk”.

 


 

38ste Congres Kindergeneeskunde 14,15 en 16 juni 2017

Congresprogramma nr.42, dag 3
vrijdag 16 juni van 13:30-14:45 uur

Voorzitters: Erica van den Akker, kinderendocrinoloog, Erasmus MC, Rotterdam; Joana Kistvan Holthe, kinderarts, VUmc, Amsterdam; Edgar van Mil, kinderendocrinoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch; Arno Roest, kindercardioloog, LUMC, Leiden

Obesitas bij kinderen is een ernstig en hardnekkig probleem met verstrekkende consequenties voor de gezondheid en voor de publieke gezondheidszorg. In juni 2016 verscheen de nieuwe NVK-richtlijn Basisdiagnostiek Cardiovasculair Risicomanagement en Behandeling van Hypertensie. Wij bieden u een interactieve sessie over cardiovasculair risicomanagement bij kinderen met obesitas. Met prikkelende praktijkvoorbeelden en uitdagende vragen.

Erica van den Akker, kinderendocrinoloog, Erasmus MC, Rotterdam; Jaap Groothoff, kindernefroloog, AMC, Amsterdam; Bart Koot, kinderarts-MDL, AMC, Amsterdam; Edgar van Mil, kinderendocrinoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch; Arno Roest, kindercardioloog, LUMC, Leiden

Bekijk het volledige Congresprogramma (PDF)