In Amsterdam hebben 1 op de 5 kinderen en jongeren overgewicht of obesitas. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Daarom zet de gemeente flink in op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen, met als doel: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033.

Om gezond op te kunnen opgroeien hebben kinderen de inzet van iedereen nodig. Ten eerste die van het kind en de ouders zelf, maar ook die van professionals in het onderwijs, de zorg, welzijn- en buurtorganisaties, sportclubs en bedrijven. Met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht werkt de gemeente Amsterdam samen met andere partijen aan een gezond gewicht voor de Amsterdamse jeugd.

Gemeente Amsterdam organiseert 22 september een Inspiratie Gezond Gewicht. Kinderarts Edgar van Mil geeft daar een aansprekend college over het boek Overgewicht en obesitas bij kinderen. Verder kijken dan de kilo’s dat hij samen met ontwikkelingspsycholoog Arianne Struik schreef. Daarin laten zien dat je overgewicht bij kinderen succesvol kunt aanpakken en dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Programma

Aanmelden