Open als PDF

Agrifood is een van de landelijke topsectoren. Nederland is de tweede exporteur ter wereld van agrifood producten. Brabant levert daar een grote bijdrage aan.

Er zijn 3.600 bedrijven die zich direct bezighouden met de productie van eten. Samen zijn ze goed voor 23 miljard euro bruto regionaal product en exporteren ze voor 4,3 miljard euro. In Brabant zitten in tegenstelling tot andere regio’s veel producenten van voeding, voedselverwerkende bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar.

Agrifood is volgens kinderarts Edgar van Mil van het JBZ niet alleen eten, maar ook kijken naar eetgedrag. Hij doet onder-zoek naar diabetes, overgewicht, stofwisseling, groei en erfelijke aanleg.

„Eten wordt persoonsgebonden, net als medicijnen. Als er aanleg voor suikerziekte is in de familie, kun je kinderen al vroeg helpen door ze bijvoorbeeld minder geraffineerde suiker te laten eten. We maken apps die daarin helpen, zetten ICT in om tieners te bereiken, een moeilijke doelgroep. Die hele ontwikkeling om het eten heen is voor mij agrifood.”

Van Mil koos er daarom zelfs bewust voor om te werken in Den Bosch.
„Vanwege de ambitie in de regio.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *