congresprogr_2015_groot[1]De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (N.V.K.)beschikt over een nieuw congresprogramma 2015.

De congrescommissie heeft een gevarieerd programma samengesteld waarmee ze iedereen, van algemeen kinderarts tot academische subspecialist, van AIOS tot jonge klare of zeer ervaren collega, wil inspireren om elke dag deskundig en met plezier aan het werk te gaan en ons vak verder te ontwikkelen.

Lezing ‘Great Achievements’

De congrescommissie ziet graag inzendingen tegemoet die een belangrijke en inspirerende prestatie voor het voetlicht brengen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan successen op een breed kindergeneeskundig gebied, zoals bijvoorbeeld implementatie van nieuwe wetenschappelijke inzichten, verbeteringen op het gebied van patiënt-veiligheid, patiënt-vriendelijkheid of een bijzondere aanpak op opleidingsgebied

Edgar van Mil zal op 5 november een ‘Great Achievement’ lezing geven tijdens dit N.V.K.Congres.

Presentatie studie Anouk Kruiswijk

Kort na de Great Achievement lezing presenteert Edgar van Mil om 16:00 een studie door Anouk Kruiswijk naar het effect van metformine op het energiegebruik in rust bij adolescenten met obesitas. Dit onderzoek werd verricht  tijdens een wetenschappelijk stage bij Edgar van Mil in het kader van haar opleiding Geneeskunde.

Het betreft een deelonderzoek bij het hoofdonderzoek  An efficacy, safety and pharmacokinetic study on the short-term and long-term use of METFORMIN in obese children andadolescents   (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4053305/)  dat samen met het Antonius ziekenhuis te Nieuwegein wordt uitgevoerd.  Aangezien Anouk zelf verhinderd is zal Edgar deze presentatie van haar overnemen.

 

U kunt zich nu online inschrijven op de website van congresorganisator SCEM.